Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στο Βασίλη Κωνσταντακόπουλο από τη λέσχη Αρχιπλοιάρχων




Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Μια βραδιά αφιερωμένη σε έναν υπέροχο άνθρωπο είναι ότι καλύτερο μπορείς να παρακολουθήσεις με χαρά και να απολαύσεις, να δακρύσεις και να σκεφτείς ότι αυτοί οι ξεχωριστοί άνθρωποι δίνουν το δικό τους στίγμα της ζωής και αφήνουν χνάρια δυνατά για να μας θυμίζουν τις πράξεις τους.

Βρεθήκαμε στις 8 Δεκεμβρίου στη Λέσχη Αρχιπλοιάρχων Πειραιά, που διοργάνωνε μια τιμητική βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, του ανθρώπου που τίμησε την Ελληνική Ναυτιλία, τον τόπο και την πατρίδα του και που όσο ψηλά και αν έφτασε δεν ξέχασε τον ανθρωπισμό του.
Ομιλητές δύο θαλασσόλυκοι, οι καπεταναίοι Νίκος Κωστάρας και Φρίξος Δήμου, που γνώριζαν καλά την προσωπικότητα του τιμώμενου, αειμνήστου, κάπτα Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Λέσχης κάπτα Μαρίνος Τσάμης.
Ανάμεσα στους παρευρισκομένους διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τον Βουλευτή κ. Τάσο Νεράντζη, τον πρώην Υπουργό κ. Αλέξανδρο Παπαδόγκωνα, τον Επιχειρηματία κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, υιό του τιμώμενου, τον κάπτα Άγγελος Γαβγιώτη, τη λογοτέχνιδα κ. Μάρω Δήμου, τον πρώην Γενικό της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρη Κρητικό, τον Επιχειρηματία κ. Γιάννη Ηλία, τον κάπτα Δημήτρη Καραπιπέρη, Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Πλοιάρχων.
Ευχόμαστε τα αφιερώματα σε ανθρώπους της προσφοράς και της δράσης να πολλαπλασιάζονται και να γίνονται φωτεινά παραδείγματα για όλους στη σημερινή εποχή της παρακμής και του μηδενισμού των πάντων.

Δημήτρης Κανδεράκης

http://fonipeiraioton.blogspot.com/2011/12/blog-post_163.html